Форум за политика


  Купуват гласове за кмет на ГЕРБ срещу 50 лв.?

  Share
  avatar
  deputatkata
  Admin
  Admin

  Брой мнения : 202
  Местожителство : около Парламента
  Registration date : 26.01.2009

  Купуват гласове за кмет на ГЕРБ срещу 50 лв.?

  Писане  deputatkata on Съб Мар 21, 2009 1:41 pm

  Полицейска проверка установи достоверността на сигнал, че в плевенското с.Брест около 25 работници са получили преди днешния изборен ден за кмет по 50 лв. в присъствието на кандидата на ГЕРБ.

  Това съобщи говорител на МВР в Плевен. Сигналът е получен вчера в Полицейско управление- Гулянци.

  Собственикът на шивашки цех и съпругата му са раздали парите между 20.30 ч. и 21.00 ч. като аванс от неизплатени заплати за декември, 2008 г. Парите са изтеглени от банка на 18 т.м. - две пачки по сто къса с номинал 10 лв. Полицията е разпитала хора, получили пари.

  Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Продължават проверките за изясняване на обстоятелствата около инцидента, уточни говорителят на полицията в Плевен.

  "Категорично и ясно сме заявили нашата позиция относно опитите за купуване на гласове. Това е способ, който опорочава изборния процес и демократичните устои на държавата. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде "Фокус".

  Цветанов заяви, че от партията ще коментират, когато се произнесат компетентните правораздавателни органи.

  "Не мога да разбера, как единият щаб е изключително добре запознат в лицето на БСП и на г-н Румен Петков, а нашият щаб не е запознат", каза Цветанов.
  Към настоящия момент кандидатът за кмет на ГЕРБ в Брест Цецо Луканов не е викан, за да бъде разпитван.

  "Нека да помоля г-н Румен Петков - ние видяхме какво направи с МВР, как урони престижа на МВР както във вътрешен, така и в международен аспект с неговите действия и бездействия и неговите оперативни срещи с оперативно интересни лица, които той демонстрираше. Днес тези лица са едни от най-опасните за България и не мога да разбера защо той днес коментира с такава компетентност и вещина и е запознат в детайли с всичко, което се извършва като разследващи действия от полицията и от компетентните органи", каза Цветанов.

  "Г-н Румен Петков използвайки този властови ресурс за правенето на оперативни комбинации и срещи като министър на вътрешните работи, не изключвам възможността да е част от правенето на нещо подобно, с което да се търси опит да се дискредитира ПП ГЕРБ", посочи той.

  Цветанов даде пример, че в Доктор Йосифово, Монтанско от ГЕРБ са сезирали прокуратурата за нарушения, но докато тя не се произнесе, няма да коментира дали там има купуване на гласове или не.

  Той заяви, че заедно с Бойко Борисов са били в Брест преди два дни. "Ясно сме дали своите послания, че купуването на гласове е противозаконно. Мисля, че оттам нататък няма какво повече да се говори за това какво трябва да правят нашите кандидати", заяви Цветан Цветанов.

  Той бе категоричен, че финансовият ресурс за провеждане на избори е в управляващите и доказателство за това е "цялата корупция и соченето на България като най-корумпираната държава - член на ЕС и спрените еврофондове". По думите му - ГЕРБ не е участвала в изпълнителната власт, за да реализира подобен сценарий.

  "Това трябва да е някой, който явно го е правил или много години и е имал този финансов ресурс, какъвто имат БСП и ДПС, заяви Цветанов.


  _________________
  "Всеки обича да има власт, дори когато не знае какво да прави с нея." Бенджамин Дизраели

   В момента е: Пон Яну 21, 2019 1:18 am