Форум за политика


  Бизнесмен обвини зам.-минисъра на здравеопазването в корупция

  Share
  avatar
  deputatkata
  Admin
  Admin

  Брой мнения : 202
  Местожителство : около Парламента
  Registration date : 26.01.2009

  Бизнесмен обвини зам.-минисъра на здравеопазването в корупция

  Писане  deputatkata on Нед Фев 15, 2009 11:05 am

  Европейската комисия е получила сигнал за корупционни схеми, извършвани от заместник-министъра на здравеопазването и председател на Управителния съвет на НЗОК Емил Райнов, пише в днешния си брой вестник International herald tribune.
  В писмо, изпратено до Комисията, управителят на най-големия фармацевтичен дистрибутор у нас "Търговска лига" Тихомир Каменов твърди, че Райнов е искал месечни рушвети на обща стойност 2.8 млн. евро.
  В статията се отбелязва, че в момента европейският комисар по правосъдие и вътрешен ред Жак Баро разглежда оплакването.
  В началото на годината трите кардиологични болници на „Търговска лига" в Ямбол, Велико Търново и Варна настояха НЗОК да сключи договори с тях, въпреки че не са представили акредитации. От пресцентъра на компанията обясниха, че умишлено се отлага акредитацията им, въпреки че имат необходимата документация, съобщи Дарик.
  В изявление на заместник-министър Райнов, разпространено от правителствената информационна служба, се казва, че шефът на „Търговска лига" Тихомир Каменов и изпълнителният директор Тони Веков са отправяли заплахи по телефона към него и към други ръководители в системата на здравеопазването. Емил Райнов съобщи, че ще сезира всички възможни органи за клевета срещу него.
  "В закона е казано, че касата сключва договори само с болници, които са акредитирани и имат акредитационна оценка, различна от „лоша”. В случая и трите болници, за които става въпрос, нямат акредитация", каза Райнов. Той обяви, че не е имал абсолютно никакви персонални взаимоотношения с Тихомир Каменов и Тони Веков, а "като с всички фирми, които са били контрагентни на министерството или на касата, дори нямам спомен кога за последно сме се виждали".
  Според заместник-министъра целта на обвиненията е персоналната му дискредитация и НЗОК да се поддаде на натиск. От „Търговска лига" обясниха, че имат доказателства за подкупи, които е взимал Райнов.  _________________
  "Всеки обича да има власт, дори когато не знае какво да прави с нея." Бенджамин Дизраели
  avatar
  deputatkata
  Admin
  Admin

  Брой мнения : 202
  Местожителство : около Парламента
  Registration date : 26.01.2009

  Re: Бизнесмен обвини зам.-минисъра на здравеопазването в корупция

  Писане  deputatkata on Нед Фев 15, 2009 11:08 am

  Шефът на здравната каса: Шантажират ме!
  14 февруари 2009 / News.dir.bg

  Скандалът е огромен! Разпространяват се твърдения, които стигат директно в Европейската комисия. Ще разнищя този шантаж, за да се установи къде е истината.
  Това заяви пред Дарик радио заместник-министърът на здравеопазването и председател на Управителния съвет на НЗОК д-р Емил Райнов.
  Повод за думите му е статия, публикувана вчера във влиятелния International herald tribune, в която се казва, че Европейската комисия е получила сигнал за корупционни схеми, извършвани от самия д-р Райнов. В писмо, изпратено до Комисията, управителят на най-големия фармацевтичен дистрибутор у нас "Търговска лига" Тихомир Каменов твърди, че д-р Райнов е искал месечни рушвети на обща стойност 2.8 млн. евро.
  В статията се отбелязва, че в момента европейският комисар по правосъдие и вътрешен ред Жак Баро разглежда оплакването.
  Д-р Емил Райнов заяви, че ще сезира прокуратурата за тази клевета, защото за този „безпрецедентен случай” трябва да излезе истината.
  Според шефа на касата атаката на "Търговска лига" идва заради отказа на НЗОК да сключи договор с новоразкритите три кардиологични болници на Тихомир Каменов в Ямбол, Велико Търново.
  „НЗОК отказва договор, тъй като болничните заведения нямат разрешение за дейност и нямат акредитация, която да бъде различна от лоша. Нито разрешенията за дейност, нито акредитацията се правят от мен, това го прави независима комисия, заяви д-р Райнов. Трите болници обаче не отговарят на законовите изисквания”, категоричен бе д-р Емил Райнов.

  Ха-ха, крадецът вика - Дръжте крадеца! Smiah Mad


  _________________
  "Всеки обича да има власт, дори когато не знае какво да прави с нея." Бенджамин Дизраели

   В момента е: Пон Яну 21, 2019 12:54 am