Форум за политика


  Станишев не иска "уличен" дебат с "истеричен" Борисов

  Share
  avatar
  deputatkata
  Admin
  Admin

  Брой мнения : 202
  Местожителство : около Парламента
  Registration date : 26.01.2009

  Станишев не иска "уличен" дебат с "истеричен" Борисов

  Писане  deputatkata on Пон Мар 23, 2009 4:08 pm

  Българският премиер Сергей Станишев изрази учудването си от снощното поведение на столичния кмет Бойко Борисов, който в 20.00 часа отиде да го търси за диспут пред сградата на Министерски съвет.

  "Изненадан съм от поведението на столичния кмет. Не е тайна, че в продължение на месеци отправям към него покана за публични дебати по основните въпроси, които безпокоят българските граждани, неформалният лидер на партията ГЕРБ има претенции за алтернатива, а не я чуваме", каза Станишев и добави: "Днес всеки се вълнува как световната икономическа криза ще засегне България, как ще бъдат защитени работните места, доходите, финансовата стабилност на държавата. "Неколкократно съм отправял такава готовност за дебати", каза още премиерът.

  Станишев изрази също така своята готовност дебатът да се проведе и в БТВ, като добави, че в поканата му няма злонамереност и изрази учудване защо столичният кмет е решил да отиде пред Министерски съвет в почивен ден, когато сградата е празна.

  Лидерът на БСП не пропусна да повтори и, че е готов за дебат, в която и да е телевизия - дори, ако може и във всички едновременно, но не и на улицата.

  На въпрос - кой от кого се страхува и вследствие на какво не се осъществява дебат Станишев каза: "Би трябвало да знаете кой отправя покана за дебати и как винаги се намират аргументи те да не се състоят. Не разбирам защо поведението на Борисов е толкова истерично".

  Според премиера е редно да се съберат пресцентровете на ГЕРБ и БСП и да уточнят място и време за дебата.

  На въпрос дали е удачно толкова рано да се започва предизборна кампания, премиерът каза, че от една година всички действия на опозицията са с предизборна цел.

  "Всяко тяхно действие - било парламентарно, било управленско е част от предизборната им кампания. Големите усилия бяха да бъдат предизвикани предсрочни избори, в това число с всички средства да се дестабилизира държавата. Вярвам, че не сте толкова наивни да мислите, че това не е правено. Иначе смятам, че депутатите трябва да направят всичко възможно, за да свършат максимален обем работа, свързано с важни закони в съдебната реформа", завърши премиерът.

  Smiah Smiah Smiah


  Това вече заприлича на латиносериал... Mad


  _________________
  "Всеки обича да има власт, дори когато не знае какво да прави с нея." Бенджамин Дизраели

   В момента е: Пон Дек 10, 2018 2:17 am