Форум за политика


  Борисов отваря нова страница в отношенията с левицата

  Share
  avatar
  deputatkata
  Admin
  Admin

  Брой мнения : 202
  Местожителство : около Парламента
  Registration date : 26.01.2009

  Борисов отваря нова страница в отношенията с левицата

  Писане  deputatkata on Съб Мар 21, 2009 1:35 pm

  "Каквито и спорове да имаме с левицата трябва да поставим националния интерес над тях. Да го поставим над партийния и всички заедно левите, социалистите и демократите да повдигнем пред ЕК въпроса за средствата по еврофондовете", заяви днес столичния кмет Бойко Борисов по време на заседанието на бюрото на парламентарната група на ЕНП.

  Неформалният лидер на ГЕРБ обясни още, че малките и средни предприятия са гръбнакът на нашата икономика. Според него за това парите по европрограмите са от изключителна важност, защото те засягат малкия и среден бизнес.

  Относно посещението си в Брюксел Борисов коментира, че по време на срещите му там Барозу, Берлускони и Меркел са изразили мнение, че Европейския съюз се справя по-добре от САЩ с антикризисните си мерки.

  Според Борисов тримата политици смятат, че не бива Европа да копира антикризисната програма на Обама, защото тя е съставена така, че на големите корпорации държавата пряко превежда големи суми по не особено прозрачен начин.

  Във връзка с антикризисната програма, изготвена от българското правителство, кметът Борисов каза, "че широко пропагандираните мерки срещу кризата бяха ненавременни".

  По думите му правителството твърде дълго е отричало кризата. Мерките срещу кризата закъсняха, и мен ме боли от това", заяви още Борисов.

  Колкото до изборите за депутати, кметът на София коментира, че БСП и ДПС ги неглижират, "както направиха и на първите избори за европарламент".

  Според Борисов България е единствената държава, в която изборите за национален парламент и за евродепутати ще бъдат на две различни дати в рамките на един месец.

  Кметът отново подчерта, че управляващите предпочитат тази разлика по време на летните отпуски с цел да се явят по-малко гласоподаватели край урните. Във връзка с ядрените реактори Борисов коментира, че "когато Европа промени стратегията си за ядрените реактори, може би биха се преосмислили и положението, в което България се намира".

  По думите на Борисов честото говорене за 3-ти и 4-ти блокове е по-скоро популистка проява от страна на управляващите.


  _________________
  "Всеки обича да има власт, дори когато не знае какво да прави с нея." Бенджамин Дизраели

   В момента е: Пон Яну 21, 2019 2:11 am