Форум за политика


  В-к "Сега" - Кандидат-депутатът Костов тотално разедини СДС

  Share
  avatar
  deputatkata
  Admin
  Admin

  Брой мнения : 202
  Местожителство : около Парламента
  Registration date : 26.01.2009

  В-к "Сега" - Кандидат-депутатът Костов тотално разедини СДС

  Писане  deputatkata on Пон Мар 09, 2009 9:42 am

  Иван Костов очевидно ще се окаже камъкът, който ще препъне предизборната коалиция между СДС и ДСБ. След като в петък софийската организация на сините поиска той да не бъде издиган за депутат, за същото вчера настоя и друга голяма структура - варненската. Всичко това не попречи часове по-късно ДСБ - София, невъзмутимо да номинира лидера си за народен представител. "Иван Костов е депутат от 23-ти район в София и смятаме, че трябва да се яви на предстоящите избори като кандидат за народен представител в същия район", заяви лидерът на софийската организация на ДСБ Атанас Атанасов.

  Коалиционната формула на СДС трябва да бъде определена утре от националния съвет. Столичните и варненските седесари настояват не само Костов, но и други компрометирани фигури като Софиянски и Бакърджиев да не участват в изборите. За да убеди делегатите да не поставят условия към партньорите, лидерът на партията Мартин Димитров обиколи през уикенда Русе, Варна и други градове. Очаква се поне още три силни местни структури ще поискат старите фигури, най-вече Костов, да се оттеглят. Специално варненските активисти настояха и водачът на общата листа за евроизборите да бъде седесар. "Не искаме нищо друго освен приетите от партията принципи за номиниране да се спазват", категорични бяха сините край морето.

  Самият Димитров коментира объркано казуса. В Русе каза, че Костов е виновник за разцеплението на СДС и грешниците трябва да направят компромис в името на обединението. Във Варна заяви, че всяка структура има право на мнение, но дясна коалиция в крайна сметка трябва да има. Съчки в огъня подхвърли и главният секретар Иван Сотиров - един от най-яростните противници на Костов. "Ако ДСБ поискат, в замяна съм готов да се оттегля от листите", каза Сотиров. "След поименното гласуване в националния съвет всички ще се съобразят и ще се изпълняват решението, каквото и да е то", опита се да въдвори ред Димитров.

  Пловдивските структури на пет десни партии, сред които и ДСБ, изпратиха до своите партийни началници в София възвание за широка изборна коалиция в дясното пространство.


  _________________
  "Всеки обича да има власт, дори когато не знае какво да прави с нея." Бенджамин Дизраели

   В момента е: Пон Дек 10, 2018 2:07 am